Hoppa till sidans innehåll

Seglarskolan 2019


Att ta sina första seglingslektioner hos oss i Segelsällskapet Vendels i Torstensvik ger dig en riktigt bra start på din seglingskarriär! Vi har både skyddade förhållanden och öppna vidder. En mysig klubbstuga för teori, grillning eller regniga dagar. Hos oss har vi en gedigen ungdomsverksamhet med kunniga instruktörer som är certifierade av Svenska Seglarförbundet. På våra kurser kan du kvalificera dig till seglarförbundets seglarmärken. Lek i kombination med lärande är ett av våra kännetecken. Att ta ansvar för sig själv, för andra och för sina saker är något våra elever lär sig i praktiken - något som vi tror är lika nödvändigt ute på havet som hemma och i livet i stort.

Väder och vind spelar egentligen inte så stor roll för oss (även om man lätt kan tro det) - vi anpassar oss och utnyttjar tiden med segling, lunch på öarna, krabbfiske, lekar eller teori inne i vår klubbstuga. När vi seglar använder vi oss av den populära båten optimistjolle - en klassiker som nästan alla seglare börjat med.

Förutom seglarkurserna som du kan läsa mer om nedan, har vi kvällsegling (s.k torsdagssegling) varje torsdag kl 17 mellan vecka 25 och 32. Allt som krävs för att vara med är att du är medlem i SS Vendels och har gått (eller går) en nybörjarkurs. 

Vi planerar även att lägga till några extra träningstillfällen under sommaren men vi behöver veta lite mer om hur intresset ser ut. Är du intresserad? Mejla till seglarskolan@ssvendels så hör vi av oss! Vi skulle även tycka det vore jättekul om du som förälder vill vara med och engagera dig - antingen som följebåtsförare, tränare eller korvgrillare. Hör av dig så berättar vi mer!

 

Dagläger för barn sommaren 2019

 • Vecka 27: Nybörjarkurs för barn - halvdagar (förmiddag eller eftermiddag)
  Nybörjarkursen passar dig som aldrig suttit en segelbåt, eller dig som kanske seglat ett par gånger tillsammans med någon annan men känner att du själv skulle vilja vara den som styr. Under kursen lär vi oss grunderna inom segling, vilket innebär allt från att rigga båten (sätta upp mast och segel), kryssa & länsa,  till vilka grundläggande sjövettsregler man bör ha koll på när man är ute på havet. 

  Kursen pågår måndag till fredag kl 9 till 12 eller måndag till fredag kl 13 till 16, beroende på om du väljer förmiddag eller eftermiddag. 

 

 • Vecka 30: Fortsättningskurs för barn - heldag
  En fortsättningskurs är nästa steg till att bli en okej seglare, en duktig seglare, eller ett seglarproffs (du bestämmer själv vad du vill bli). Under kursen tränar vi på alla olika seglingssätt (kryss, halvvind, slör och läns). Vi lär oss att tyda vinden och vad vi behöver göra för att segla åt det håll vi vill och inte dit vinden vill (ja, det går faktiskt nästan att segla mot vinden :) ). VI går även igenom väjningsregler, vi tränar på att runda bojar och på kappseglingsstarter. 

  Kursen pågår måndag till fredag kl 9 -16 med lunchpaus kl 12-13.

 

 • Vecka 31: Nybörjarkurs för barn - heldag 
  Heldagskursen liknar halvdagskurserna (som erbjuds vecka 27) men innehåller mer av allting! Du får mer tid ute på vattnet och mer tid att träna på att rigga och trimma båten. Vi lägger även lite mer tid på att lära ut och förklara hur det egentligen fungerar när man seglar och varför man gör som man gör. Ute på vattnet blir det fler typer av övningar - men givetvis även mer tid för bad och lek! På fredagen gör vi en längre utflykt och seglar till en av öarna utanför Frillesås. Vi tar med oss lunch och stannar på ön hela dagen!

  Kursen pågår måndag till fredag kl 9 -16 med lunchpaus kl 12-13.


Medlemskap i SS Vendels
För delta i våra kurser behöver du vara medlem i SS Vendels. Är du inte medlem sedan tidigare eller om du inte betalat medlemsavgift för 2019 blir/gör du det i samband med anmälan till kursen. 
Medlemsavgiften för 2019 är 150 kr för barn (upp till 18 år), 200 kr för vuxen och 350 kr för familj.   

Anmälan
Nedan ser du en översikt över våra kurser. Klicka på "gå vidare" för att komma till anmälan

 

Uppdaterad: 19 MAR 2019 19:55

Postadress:
SS Vendels - Segling
Frillesås Tullväg 15
43961 Frillesås

Besöksadress:
Frillesås Tullväg 15
43961 Frillesås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info